fredag 9 februari 2007

Dragon Seal

För bra precis ett år sedan ordnade en kompis en provning med viner från Kina. Hon hade varit där och släpat hem 6 stycken olika flaskor där de tre röda var ChangyU ett vin gjort på Cabernet Sauvignon och någon oidentifierad kinesisk druva, ett vin enbart gjort på kinesiska druvor som tyvärr var korkskadat, och Dragon Seal Cabernet Sauvignon 1999. Av alla sex vinerna var Dragon Seal det som var mest drickbart. Det doftade av fattoner, svartavinbär och källare. Smaken hade lagom syror och tanniner, men var lite beskt, varmrökt och hade en gräddton. Jag smakade en nyare årgång på VinNordic i år, och blev väl inte mer imponerad då heller. Det är kul att prova viner från nya områden, och har man inte provat ett kinesiskt vin kan man ju göra det, men mer som kuriosa än som vinupplevelse.
1 februari kom 2005 Dragon Seal på Systembolaget.

Jag själv hade ett japanskt vin på en provning för några år sedan (1998 ser jag i mina provningsanteckningar), som jag släpat hem från Japan. Det matchade jag i en provning av "Bordeaux mot Bordeaux-kopior", och det stod sig rätt bra faktiskt. Det var 1985 Chateau Lumière som vi provade mot 1995 Hourtin-Ducasse, 1983 Chateau Leoville-Poyferré och 1993 Overgaauw.

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Mikael sa...

Bra blogg! Intressanta vinklingar tycker jag. Tar med mig dina åsikter om kinesiskt vin - åker nämligen till Kina i morgon

Hälsningar

/winesweden.blogg.se