fredag 30 oktober 2009

Risotto

Jag har flera vänner som gör fantastisk risotto, och som också säger att man måste äta risotto direkt; det går inte att värma på. Jag gör själv en riktigt god risotto (vad ska man annars göra av alla små vinslattar som blir över? Jag fryser alla vinslattar i en burk, rör om, och tar ut lagom mängd vin-slusch när jag behöver i maten. Har en burk för rött och en för vitt. Vitt blir risotto, rött går till sås, köttgryta eller köttfärssås) Häromdagen gjorde jag risotto, och det blev lite över tillsammans med lite kött. Det åkte in i kylen. Jag har aldirg sparat risotto förut.

Ofta när jag tagit risotto på restaurang har jag tyckt att det är ju inte risotto utan mer ris kokt i buljong. Även i Italien i somras blev jag besviken, fast det var ju på en billigare lunchrestaurang i och för sig. Ingen krämighet, utan lite torrt, tråkigt. Rätt kryddor, men fel konsistens.

Idag till lunch tog jag ut risotton och köttet ur kylen. Lite god mat måste man ju unna sig om man är hemma med influensa? Redan när jag värmde maten såg jag att det här blir inte som jag vill ha det. Mycket riktigt, risotton var rätt lik den jag brukar få på restaurang..... Torr, trist, men med rätt kryddning.

Jag ska sluta äta risotto på restaurang, och aldrig, aldrig, aldrig mer spara överbliven risotto. Den passar mycket bättre i min varmkompost.

Tur jag inte hade något vin till, för jag vill ju inte förstöra vinet :-)

Inga kommentarer: