måndag 16 augusti 2010

Vardagslyx

Vi brukar vara på Alnö ibland. En trevlig sak vi brukar göra är att gå ner till Öbergs. Det är bara en liten bit nerför backen ner mot stranden. Öbergs, det är öns pratglada fiskare. Förra året kom vi ner när det bara fanns småfisk kvar. Det behövdes tre filésidor lax att mätta oss 13. I år hade vi bättre tur. Den glada 6-kiloslaxen hade simmat omkring utanför norra Alnö bara 5 timmar tidigare. Mindre än en sida räckte till 12 hungriga släktingar.

Bröderna Öbergs skylt. Klart man förstår att det säljs fisk här nere.


Det är verkligen en förmån att få sådana förstklassiga råvaror. Vi var tvugna att dela filén för att få plats på grillen. Salt, peppar, olivolja och locket på. 15 minuter senare togs den av och serverades med kokt potatis och sås à la Öberg gjord på matlagningsgrädde, crème fraiche, fiskbuljong och citron. Såsen var superenkel att göra, och nästan omöjlig att misslyckas med.

L:s släkt får gärna tro det är de som lockar oss norrut, men det borde de begripa att det är ju Öbergs fisk :-)

I år blev det en rosé från Bordeaux till; Clairet du Château de Lisennes, 79:- gjord på 50% merlot, 30% cabernet sauvignon och 20% cabernet franc. En trevligt matrosé, men det var helt klart maten som var i fokus vid det här tillfället.

1 kommentar:

roxane sa...

Hello,A Great Competition dedicated Wine Bloggers will soon be launched on the web!To participate and have a chance of being selected in this Great Competition SECRET WINE,
return your e-mail to: agence@clairdelune.frYou can win a wine visit, discovery boxes of wine…Clair de Lune Agency

agence@clairdelune.fr