tag:blogger.com,1999:blog-5514686106296043806.post3048259975870738324..comments2013-02-06T10:09:41.395+01:00Comments on Vinrankan: Vin efter prisSyrahhttp://www.blogger.com/profile/06231824461819432281noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5514686106296043806.post-25188585388324093442009-07-06T09:37:36.856+02:002009-07-06T09:37:36.856+02:00Ahh, jag tittade bara på röda viner!
Förpacknings...Ahh, jag tittade bara på röda viner!<br /><br />Förpackningsnörd som jag är, säger jag på kurser att BiB är en bra förpackning - för olja och ketchup, men inte för vin eftersom den inte helt håller syret borta, vinets värsta vän. Det var helt klart en sanning när BiB:en kom, men faktum är att materialen i påsarna blir bara bättre och bättre, så de släpper in mindre och mindre syre. Det betyder att vinet man tappade i BiB för 10 år sedan var tvugna att svavlas mycket för att stå emot syret. Det var alltså inte samma vin i flaska och BiB. Men idag behöver man inte svavla lika mycket, så skillnaden är inte så stor.<br /><br />Oj, nu låter det som ett färsvarstal för BiB!Syrahhttps://www.blogger.com/profile/06231824461819432281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5514686106296043806.post-62054595127628143082009-07-06T05:50:03.007+02:002009-07-06T05:50:03.007+02:00På den vita sidan finns Two Tracks, en Sauvignon B...På den vita sidan finns Two Tracks, en Sauvignon Blanc från Marlborough i samma halvbox-format. Även den rejäl prislapp för att vara boxvin.<br /><br />Jag är lite nyfiken på den, men kan samtidigt inte slå ifrån mig att man för bara 9kr/flaska mer får en Saint Clair SB. Det vet jag är ruskigt gott och nog preppar de väl boxvinet en del för att det ska hålla tillräckligt länge?<br /><br />Tack iaf för ett intressant inlägg, jag tycket att halvboxen är ett intressant format, oavsett om det är prisvärt eller inte!Fredrikhttps://www.blogger.com/profile/09709592034232031872noreply@blogger.com